Voor informatie: +31(0)6 41882125|info@golfsensation.eu

Je eigen golfbaan in huis

Niets leuker dan golf in de buitenlucht maar net als in andere sporten heeft ook golf virtuele varianten. Met behulp van technische snufjes kun je tegenwoordig golfen in je eigen huiskamer! En dat is best te betalen.

Dit artikel op GOLF.NL is tot stand gekomen in samenwerking met degolfapp.nl. https://www.golf.nl/nieuws/2017/feb/1502-golfsimulators

Een heuse voetbalklassieker als Ajax-Feyenoord. Niet op het gras van De Kuip maar in een virtueel voetbalstadion. De eredivisie heeft sinds kort een officiële voetbalcompetitie voor eSporters (gamers) waarin de 18 eredivisieclubs virtueel strijden om het kampioenschap in het populaire voetbalspel FIFA 17. En als supporter kun je de wedstrijden op je pc volgen.

Het is een trend die niet meer te stoppen lijkt: eSports. Ook in golf maakt het fenomeen een opmars, denk aan de simulatorgolftoernooien die in Zuid-Korea een tv-hit zijn.

Met eigen clubs

De trend houdt ook in dat golfsimulatieproducten steeds beter te betalen zijn en hoge kwaliteit hebben. Dus binnenkort kan iedereen zijn eigen virtuele golfbaan en drivingrange aan huis hebben.

Simulatiegolf speel je met je eigen clubs, binnen of buiten. Verder heb je een sensor nodig om de richting en snelheid van de golfbal te meten, software waarmee op tablet of computer de bal op een virtuele golfbaan wordt geprojecteerd, een golfmat en een net of doek waartegen je de bal slaat. Voor de ultieme beleving wordt de hole met een projector levensgroot weergegeven op een scherm.

Simulatiegolf geeft je de mogelijkheid het hele jaar door te oefenen met eigen clubs en echte golfballen. Bovendien kun je virtueel een ronde spelen en zelfs online een wedstrijd met anderen spelen.

Kosten

OptiShot2 (500 dollar) en SkyTrak (1.995 dollar) zijn goede opties als het gaat om sensoren. Houd er rekening mee dat er nog invoerkosten vanuit de VS bij kunnen komen. SkyTrak werkt samen met de meest populaire golfsimulatiesoftware: WGT en The Golf Club (TGC).

Eind januari tijdens de jaarlijkse PGA Merchandise Show in Orlando (de grootste golfvakbeurs ter wereld) zijn twee wat simpelere (en dus goedkopere) sensoren voor de consument gelanceerd: R-Motion (299 dollar) die TGC als golfsimulatiesoftware gebruikt en Tittle X (259 dollar) die samenwerkt met E6Golf. Tittle X is tot stand gekomen door een zeer succesvolle crowdfundingcampagne.

OPROEP

Wij zijn benieuwd in hoeverre deze golfsimulatortrend Nederland al heeft bereikt. Sommige golfers gaan ver in het beoefenen van hun sport en bouwen de mooiste ‘man caves’. Wie heeft zoiets en wat zijn je ervaringen? Laat het ons weten! Stuur een foto, of nog liever een kort filmpje, naar redactie@golf.nl.

 

2017-02-21T08:21:12+00:00