Voor informatie: +31(0)6 41882125|info@golfsensation.eu

Golf Tech thema-avond Golfclub De Haar

Slagvaardig GC De Haar

Slagvaardig is een initiatief van de technische commissie op Golfclub De Haar in Vleuten. Het doel van dit trainingsprogramma is meer, beter en leuker spelen. Meer dan 60 leden doen mee aan dit programma dat bestaat uit groepslessen, privélessen en thema-avonden over specifieke onderwerpen.

Op 22 augustus ging de thema-avond over de opmars van technologie in de golf. Deze avond was mede mogelijk gemaakt door Ruud Kurver van degolfapp.nl. Zie onderstaand het verslag over deze avond in Kastanjeblad Herfst 2017, het clubblad van GC De Haar.

Artikel Golf Tech – Kastanjeblad Herfst 2017

Dinsdag 22 augustus werd weer een thema avond georganiseerd voor de deelnemers van Slag-vaardig. Het onderwerp was dit keer Golf Tech: er zijn steeds meer technische snufjes voor de golfsport.

Golfhorloges en afstandscamera’s zijn wel bekend, maar wat dacht u van sensoren op de driving range die meten hoever en waar u slaat, augmented reality en virtual reality? Zomaar wat voorbeelden en termen. Last but not least: simulatiegolf spelen met een vriend aan de andere kant van de wereld, het kan allemaal.

Ruud Kurver nam ons mee in deze digitale golfwereld. Maar het bleef niet bij alleen een PowerPoint presentatie. Samen met Floris de Vries werden de TrackMan op de driving range, en de SkyTrak in de proruimte, gedemonstreerd, en kon men het effect van diverse slagen in beeld gebracht zien. Kennelijk is het zelfs mogelijk De Haar te laten ‘scannen’ zodat er thuis geoefend kan worden op bijvoorbeeld hole 7.

Iedereen was er erg enthousiast. Het zou leuk zijn in de toekomst meer demonstraties te zien. Dank Ruud en Floris.

2017-09-29T14:12:56+00:00