Voor informatie: +31(0)6 41882125|info@golfsensation.eu

Nieuws uit Orlando van de grootste golf vakbeurs

De PGA Merchandise Show in Orlando is de grootste internationale vakbeurs voor de golfmarkt. Van 23 tot en met 26 januari was de 2018 editie met meer dan 1000 exposanten. Degolfapp.nl was aanwezig op zoek naar de laatste ontwikkelingen op het gebied van golf technologie. Wat was het meest opvallend?

Club Data in SkyTrak software

Naast ondersteuning van Fitness Golf, een nieuwe SkyTrak simulatiesoftware partner, komt er binnenkort een update van de SkyTrak software beschikbaar. In deze versie worden meer club gegevens getoond. De gegevens worden of door de SkyTrak zelf vanuit de balvlucht berekend of komen vanuit een swing analyser op de golfclub. De eerste koppeling is met de SkyPro swing analyser en later ook met andere swing analysers. Ook kan in de nieuwe software versie, naast de green, de fairway worden ingesteld om Draws en Fades te oefenen.

Indoor longest drive – 425 Yards

In de beurshal hadden diverse fabrikanten op hun stand een golfsimulator opgebouwd. Geïnteresseerden kregen uitleg over de nieuwste mogelijkheden of mochten zelf een balletje slaan.

Er was zelfs een heuse ‘longest drive’ wedstrijd waar het publiek kon strijden tegen professionele ‘long hitters’. Zie de volgende video van de winnaar van donderdag met een slag van 425 Yards, zo’n 390 meter! P.S. Amerikaanser kan het bijna niet. ?

De toekomst in golf tech?

Op de beurs werd een prototype getoond van de GENiUS golfbal (OnCore) in combinatie met VirtualCaddy (vGolf). Naar verwachting zijn deze producten in het 3e kwartaal van dit jaar te koop.

De GENiUS golfbal bevat een chip waarmee in de baan van iedere slag onder andere de afstand, balvlucht, launch angle, club snelheid en bal snelheid wordt gemeten. Dit maakt sensoren op clubs overbodig en gegevens worden vanzelf verzameld.

Deze gegevens worden volgens direct draadloos doorgegeven aan een Augmented Reality (AR) bril. Informatie over je slag en de baan wordt door de AR bril over de werkelijkheid heen gelegd. Deze eenvoudige bril belemmert het spel niet en geeft zonder handelingen direct waardevolle informatie.

Of dit de toekomst wordt weten we niet, dat heeft vooral te maken met gebruikersgemak, robuustheid en nauwkeurigheid van meten. Maar het is goed om te zien dat de nieuwste technieken worden toegepast voor vernieuwing in de golfsport.

Putten, putten, en nog eens putten

Op de beurs werd nog eens duidelijk dat putten een belangrijk, misschien wel hét belangrijkste, onderdeel is van het golfspel. Naast de honderden verschillende putters, nieuw trainingsmateriaal zoals Pressure Putt trainer (Puttout) en Eye Putt Pro®, werden ook diverse golf tech producten getoond.

Virtual Green (Full Swing Golf), waarmee een willekeurige slope van de oefengreen zeer eenvoudig kan worden ingesteld, is uitgebreid met intelligentie software waarmee de ideale lijn op de green wordt geprojecteerd rekening houdend met de glooiingen in de green.

Hole More Putts™ geeft na 5 puts je persoonlijke ‘Putting Index’ score inclusief de onderdelen waar te verbeteren. Zeer nauwkeurig wordt van iedere put de Face Angle, Putter Speed, Impact Point, Attack Angle, Path bijgehouden. Via een App en website wordt iedere put grafisch weergegeven inclusief detail analyse. Tevens zijn instructie video’s met tips beschikbaar om het putten te verbeteren.

Oefenen op de driving range is niet saai!

Nieuwe software met uitdagende spellen en geavanceerde sensoren zorgen ervoor dat oefenen op de driving ranges leuk wordt, zowel alleen als met een groep vrienden. TopTracer en TrackMan toonde op de PGA show hun nieuwe ‘Range’ oplossingen. Deze producten voor golf clubs is bedoeld om het bezoek aan de driving range boeiender te maken om zo meer en langer bezoekers te tekken.

TopTracer demonstreerde, in een live verbinding met een driving range in het land, de nieuwste mogelijkheden van TopTracer Range. Naast direct feedback over je slag en een ‘trace’ van de balvlucht is de software vooral uitgebreid met uitdagende spellen en virtuele golfbanen om met/tegen elkaar te spelen.

2018-02-06T23:03:14+00:00